fbpx
  •   +389 2 3099 500

Д-р Митко Караѓозов

Информации за лекар

Д-р Митко Караѓозов  
Специјалист по торако-васкуларна хирургија
Торако – васкуларна хирургија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2003
Магистер - Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1997
Усовршување во Васкуларна хирургија
„Клиника им Парк“ – Проф. Кугелмаер - Цирих,Швајца рија
1995
Усовршување во кардио-васкуларна хирургија
ВМА – Проф. Јабланов - Белград, Србија
1992 - 1994
Kардио-васкуларна хирургија
Клиника „Св. Катерина“ - Проф. А.Чирков - Софија, Бугарија
1988
Специјалист по општа хирургија – Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1983
Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

Работно Искуство

2010 - сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за торако-васкуларна хирургија
1984 - 2010
Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за торако-васкуларна хирургија

Сертификати

Сертификат за ласерски третман на вени – д-р Шиковец
Сертификат за пластична реконструкција на дојки – Универзитетска клиника во Будимпешта
Сертификат за кардиоваскуларна хирургија – Проф. Чирков

Членство

Европска асоцијација за кардиоваскуларна хирургија
Здружение на македонски хирурзи
Здружение на лекари на Мaкедонија

Странски Јазици

Англиски