fbpx
  •   +389 2 3099 500

Д-р Маја Стојчевска Чапова

Информации за лекар

Д-р Маја Стојчевска Чапова 
Радиолог
Радиологија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2003
Специјалист по радиологија – Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1995
Медицински факултет – Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

Работно Искуство

2010 - сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за дијагностичка и интервентна радиологија
2009 - 2010
Специјална болница за гинекологија и акушерство „Мала Богородица“ - Скопје
радиолог
2007 - 2009
Приватна болница Ремедика
Оддел за радиологија, радиолог
2006 - 2009
Медицински факултет – Скопје, вондреден професор
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1998 - 2007
Универзитетски клинички центар - Скопје
Институт за радиологија – Скопје, шеф на одделот за дијагностика кај жените, радиолог

Дополнителна едукација

1997 – Колор доплер ултразвук, Сименс Ерланген, Германија
2000 – Грац Туториал – Грац Австрија
2001 – EUSOBI, Виена, Австрија
2003 - EUSOBI, Виена, Австрија
2004 – ECR – Виена, Австрија
2005 - ЕSMRMB – Луцерн, Швајцарија
2006 – ECR - Виена, Австрија
2007 – IBUS, Цирих, Швајцарија
2008 - ECR – Виена, Австрија
2008 - EUSOBI, Виена, Австрија
2008 – дијагностика на дојка, Њу Јорк, САД
2009 – Курс по мамографија, Табар, Болоња, Италија
2011 - ECR – Виена, Австрија
2012 - ECR – Виена, Австрија
2012 – Курс по EUSOBI – и MRI на дојка, Барселона, Шпанија
2013 - ECR – Виена, Австрија
2013 – EDBI – Европска диплома за дијагностика на дојка

Членство

ESR
EUSOBI

Странски Јазици

Англиски, Германски и Француски