fbpx
  •   +389 2 3099 500

Д-р Драган Смилевски

Информации за лекар

Д-р Драган Смилевски 
Специјалист по торакална хирургија
Торакална хирургија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2011
Курс за видео асистирана торакоскопска хирургија
2011
Клинички болнички центар, Загреб
Клиника за уво нос и грло и хирургија на врат, минмално инвазивна тироидектомија
2004
Болница Папагеоргиу, Солун
Oддел за кардиоторакална хирургија
2001
Специјалист по хирургија – Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1995
Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

Работно Искуство

2010 - сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за торако- васкуларна хирургија
1998 - 2010
Универзитетски клинички центар – Скопје
Клиника за торакална и васкуларна хирургија, хирург
1995 - 1998
Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за торакална и васкуларна хирургија, волонтер

Членство

- Македонско лекарско друштво
- Здружение на хирурзи на Р. Македонија

Странски Јазици

Англиски