fbpx
  •   +389 2 3099 500

Д-р Дева Петрова

Информации за лекар

Д-р Дева Петрова 
Онколог - радиотерапевт
Онкологија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2012 - сега
Докторски студии - Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
2011
Медицински факултет – Скопје, асистент по радиотерапија и онкологија
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
2008
Медицински факултет – Скопје, помлад асистент по радиотерапија и онкологија
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
2005
Специјалист по радиотерапија и онкологија - Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
2000
ESTRO /IAEA – обука во областа на радиологијата
Братислава, Словачка
1996
Медицински факултет - Скопје
Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

Работно Искуство

2013 - сега
Клиничка болница Аџибадем Систина
Оддел за онкологија и радиотерапија, шеф на оддел
2009
Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за онкологија и радиотерапија – Скопје, отсек за третман на карцином на дојка, шеф
2000 - 2013
Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за онкологија и радиотерапија - Скопје

Членство

Здружението на онколози и радиотерапевти на Република Македонија
Европската асоцијација на медицински онколози - ЕСМО.

Странски Јазици

Англиски