fbpx
  •   +389 2 3099 500

Клиничка болница „Аџибадем Систина“

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ е првата приватна клиничка болница во Р Македонија која нуди услуги според најсовремените протоколи во лекувањето на пациентите. Благодарение на врвните специјалисти, признати во регионот, и најсовремената технологија, болницата овозможува прецизна дијагноза и ефикасен третман на болестите на дојките. Радиотерапијата во центарот за дојка се спроведува  на моќниот акцелератор Trilogy. Овој апарат овозможува високи зрачни дози кон туморот, и максимална заштита на здравото ткиво. Предноста на Центарот за дојка е во можноста во секој момент да ги прифати пациентите со болести на дојката, што е особено важно кога станува збор за брза дијагноза, хируршко и онколошко лекување на карциномот. Во центарот за дојка, благодарение на искусниот тим на специјалисти, пациентите добиваат максимална поддршка за време на лекувањето