fbpx
  •   +389 2 3099 500

Бенигни промени во дојките

Бенигни промени во дојките

Најчестите промени во дојките се:

-          Циста (исполнети со течност)

-          Фиброаденом

-          Филоид

Други тврди бенигни лезии се:

Радикална лузна и сложена склерозналезија, папиломи, липома, хамартома, масна некроза, лејомиома, грануларно клеточен тумор итн.